Skip to content

Makelaar Amsterdam Oud West

Een gezellige buurt

Amsterdam Oud West telde in 2003 bijna 32.000 inwoners. In bredere zin duidt men met Oud West ook wel alle vooroorlogse wijken in Amsterdam West aan. Dus inclusief de Baarsjes en delen van Bos en Lommer.

Amsterdam Oud West is een gezellige buurt. Grenzend aan de Oost zijde van het Vondelpark dat u bereikt via een van de zijstraatjes van de drukke Overtoom met veel leuke meubelzaakjes en steeds meer leuke restaurants en traiteurs. Ook de mooie Helmersbuurt, de gezellige straatjes van de Bellamybuurt en de lange Kinkerstraat met vele winkels maken deel uit van het veelzijdige Amsterdam Oud West.

De Hallen

De tramremise aan de Tollenstraat midden in de Kinkerbuurt werd vroeger gebruikt voor onderhoud en reparatie aan de trams. Sinds 1932 werden de hallen geheel gebruikt als werkplaats. Het prachtige gebouw behoort vanwege het karakteristieke front met verspringende hallen tot het zaagtandtype. De hallen zijn echter niet echt toegankelijk en allen goed zichtbaar vanaf het Bellamyplein.

Nu zijn er plannen voor de voormalige werkplaats om onder andere een bioscoop, een theater, poppodium, horeca en een crèche te huisvesten in de hallen. Ook de openbare bibliotheek krijgt er een plek. Tegenover het Hallencomplex komt het nieuwe stadsdeelhuis. Daarnaast verrijzen op het bouwterrein circa 300 woningen en komt er ondergronds parkeergelegenheid met 650 plaatsen. Het resultaat van dit alles is een nieuw stukje Amsterdam Oud West, een levendige en aantrekkelijke ontmoetingsplek in het hart van het stadsdeel.

Voor wie goed kijkt valt er in Oud West veel te zien. Zo is de bijna middeleeuwse omtrek van het stadsdeel nog te herkennen. Bovendien staat er mooie kunst in de openbare ruimte.

Please contact us

Please fill in the form below and we will contact you as soon as possible. If you want to reach out to us; please call +31 20 33 000 31 (Monday to Friday 9am-6pm)

  • Check With your phone number, we can share important updates with you even faster.