Skip to content

Makelaar Amsterdam Oud West

Een gezellige buurt

Amsterdam Oud-West bestaat uit verschillende buurten en wijken binnen het stadsdeel Amsterdam-West. Enkele van de bekendere buurten en wijken binnen Amsterdam Oud-West zijn:

 1. De Baarsjes: Een levendige buurt in Amsterdam-West, bekend om zijn diverse bevolkingssamenstelling, trendy cafés en restaurants, en culturele evenementen.
 2. Oud-West: Het historische hart van Amsterdam Oud-West, met sfeervolle straten, grachtenpanden en levendige winkelstraten zoals de Kinkerstraat en de Jan Pieter Heijestraat.
 3. Helmersbuurt: Een rustige en charmante buurt met prachtige 19e-eeuwse architectuur, gelegen tussen de Overtoom en de Kinkerstraat.
 4. Kinkerbuurt: Een levendige buurt rondom de Kinkerstraat, bekend om zijn diverse winkels, markten, eetgelegenheden en culturele voorzieningen.
 5. Bellamybuurt: Een rustige en groene buurt met veel monumentale panden, gelegen tussen de Kinkerstraat en de Bilderdijkstraat.
 6. Overtoombuurt: Gelegen rondom de Overtoom, een levendige straat met een mix van woningen, winkels en horecagelegenheden.
 7. Vondelparkbuurt: Een chique buurt grenzend aan het Vondelpark, met prachtige herenhuizen en appartementen, en een rustige en groene omgeving.

Amsterdam Oud-West is een levendige en diverse wijk in het westelijke deel van Amsterdam. Amsterdam Oud-West ligt nabij het stadscentrum en heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer. Hierdoor zijn alle delen van de stad gemakkelijk bereikbaar, waaronder de belangrijkste attracties, winkelstraten, culturele instellingen en uitgaansgelegenheden.

Oud-West staat bekend om zijn diverse bevolkingssamenstelling en levendige sfeer. Het heeft een mix van bewoners, waaronder jonge professionals, gezinnen, studenten, expats en kunstenaars. Hierdoor is het een kosmopolitische en tolerante buurt waar mensen van verschillende achtergronden en culturen samenkomen.

De wijk heeft een breed scala aan voorzieningen, zoals winkels, supermarkten, boetieks, cafés, restaurants, sportscholen en parken. Er zijn ook verschillende scholen, kinderopvangcentra en gezondheidscentra in de buurt, waardoor het een aantrekkelijke plek is voor gezinnen.

Oud-West heeft een levendige kunst- en cultuurscene, met tal van galeries, theaters, muziekpodia en culturele evenementen. Het staat ook bekend om zijn historische architectuur en charmante straatjes, die inspirerend zijn voor kunstenaars en creatieve geesten.

Veel mensen kiezen ervoor om in Oud-West te wonen vanwege de combinatie van wonen en werken. Het heeft een mix van woningen, variërend van historische grachtenpanden en herenhuizen tot moderne appartementen en lofts. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven en startups gevestigd in de wijk.

Oud-West heeft verschillende levendige markten, zoals de Ten Katemarkt en de Foodhallen, waar je kunt genieten van een breed scala aan verse producten, streetfood en lokale specialiteiten.

Wie wonen er in Amsterdam Oud West?

 1. Jonge professionals: Veel jonge werkenden kiezen voor Amsterdam Oud-West vanwege de centrale ligging en de levendige sfeer. Ze genieten van de nabijheid van voorzieningen, zoals winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden, en de goede verbindingen met het openbaar vervoer.
 2. Gezinnen: Oud-West is ook populair bij gezinnen vanwege de relatief ruime woningen, de nabijheid van scholen en kinderopvangcentra, en de aanwezigheid van groene ruimtes, zoals het Vondelpark. Veel gezinnen waarderen ook de diversiteit en tolerantie van de buurt.
 3. Studenten: Vanwege de nabijheid van verschillende onderwijsinstellingen, zoals de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA), wonen er ook veel studenten in Amsterdam Oud-West. Ze vinden het vaak handig om dicht bij hun school te wonen en genieten van de levendige sfeer van de buurt.
 4. Expats: Amsterdam trekt veel expats aan vanwege de internationale bedrijven en de kosmopolitische sfeer. Sommigen van hen kiezen ervoor om in Amsterdam Oud-West te wonen vanwege de goede verbindingen met het openbaar vervoer en de nabijheid van voorzieningen.
 5. Kunstenaars en creatieve professionals: Amsterdam staat bekend om zijn levendige kunst- en cultuurscene, en Amsterdam Oud-West is geen uitzondering. Veel kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve professionals wonen en werken in de buurt, en waarderen de inspirerende sfeer en architectuur.

Huis verkopen of verhuren Oud West

Of je ervoor kiest om je huis in Amsterdam Oud-West te verkopen of te verhuren hangt af van verschillende factoren, waaronder je persoonlijke situatie, financiële doelen en voorkeuren. Hier zijn enkele overwegingen die je kunt maken bij het nemen van deze beslissing:

Huis verkopen:

 1. Financiële opbrengst: Als je op zoek bent naar een eenmalige grote som geld, kan het verkopen van je huis de beste optie zijn. De verkoopopbrengst kan worden gebruikt voor andere investeringen, het aflossen van schulden, of het financieren van een nieuwe woning.
 2. Flexibiliteit: Het verkopen van je huis geeft je meer flexibiliteit om te verhuizen of andere plannen te maken zonder rekening te hoeven houden met huurders of verhuuractiviteiten.
 3. Geen gedoe met verhuur: Als je geen zin hebt in het gedoe van verhuur, zoals het vinden van betrouwbare huurders, het beheren van het eigendom en het omgaan met onderhoudsproblemen, kan verkopen de voorkeur hebben.

Huis verhuren:

 1. Passief inkomen: Het verhuren van je huis kan een stabiele bron van passief inkomen opleveren, vooral als de huurinkomsten hoger zijn dan de kosten van het bezit (zoals hypotheeklasten, onderhoud en belastingen).
 2. Beleggingspotentieel: Amsterdam Oud-West is een populaire woonwijk en het verhuren van een woning kan een goede investeringsmogelijkheid zijn. Het vastgoed in Amsterdam is over het algemeen waardevast en de vraag naar huurwoningen in populaire wijken blijft hoog.
 3. Behoud van eigendom: Door je huis te verhuren behoud je eigendom van het vastgoed, wat waardevol kan zijn als de waarde van onroerend goed in de buurt in de loop der tijd stijgt. Je hebt ook de mogelijkheid om op een later moment te verkopen als de marktomstandigheden gunstig zijn.
 4. Tijdelijke oplossing: Als je op korte termijn niet wilt verkopen, maar wel van plan bent om in de toekomst terug te keren naar je woning of deze te verkopen, kan het verhuren ervan een tijdelijke oplossing zijn om het eigendom te behouden.

Het verkopen/verhuren van een huis is een belangrijke beslissing, dus neem de tijd om goed onderzoek te doen en advies in te winnen waar nodig.
JLG Real Estate is u graag van dienst.

Amsterdam Oud West is een gezellige buurt. Grenzend aan de Oost zijde van het Vondelpark dat u bereikt via een van de zijstraatjes van de drukke Overtoom met veel leuke meubelzaakjes en steeds meer leuke restaurants en traiteurs. Ook de mooie Helmersbuurt, de gezellige straatjes van de Bellamybuurt en de lange Kinkerstraat met vele winkels maken deel uit van het veelzijdige Amsterdam Oud West.

De Hallen

De tramremise aan de Tollenstraat midden in de Kinkerbuurt werd vroeger gebruikt voor onderhoud en reparatie aan de trams. Sinds 1932 werden de hallen geheel gebruikt als werkplaats. Het prachtige gebouw behoort vanwege het karakteristieke front met verspringende hallen tot het zaagtandtype. De hallen zijn echter niet echt toegankelijk en allen goed zichtbaar vanaf het Bellamyplein.

Nu zijn er plannen voor de voormalige werkplaats om onder andere een bioscoop, een theater, poppodium, horeca en een crèche te huisvesten in de hallen. Ook de openbare bibliotheek krijgt er een plek. Tegenover het Hallencomplex komt het nieuwe stadsdeelhuis. Daarnaast verrijzen op het bouwterrein circa 300 woningen en komt er ondergronds parkeergelegenheid met 650 plaatsen. Het resultaat van dit alles is een nieuw stukje Amsterdam Oud West, een levendige en aantrekkelijke ontmoetingsplek in het hart van het stadsdeel.

Voor wie goed kijkt valt er in Oud West veel te zien. Zo is de bijna middeleeuwse omtrek van het stadsdeel nog te herkennen. Bovendien staat er mooie kunst in de openbare ruimte.

Please contact us

Please fill in the form below and we will contact you as soon as possible. If you want to reach out to us; please call +31 20 33 000 31 (Monday to Friday 9am-6pm)

 • Check With your phone number, we can share important updates with you even faster.