Skip to content

Stel uw vraag via WhatsApp

WhatsApp openen

Tavieven

Wat kost een makelaar?

Voor onze professionele diensten betaalt u een vergoeding (courtage). De courtage bedraagt een percentage van de gerealiseerde opbrengst. De hoogte van de courtage hangt af van uw wensen, de te verwachtte prijs, courantheid / inschatting van doorlooptijd en varieert  tussen de 1,25 en 2% van de koopsom. Uw ontvangt altijd een offerte op maat.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW

Bij aanvang van de opdracht worden opstartkosten in rekening gebracht van gemiddeld 700 euro inclusief btw. Dit bedrag wordt gebruikt om o.a. de fotograaf, brochures, plattegronden, meetrapport, kadastrale recherche te bekostigen en wordt in mindering gebracht van de courtage bij verkoop. De kosten zijn dus in principe inbegrepen bij de courtage.

Naast deze werkzaamheden zijn er tal van extra mogelijkheden. De kosten ervan worden apart in rekening gebracht:

Toppositie op funda.nl
Naarmate het aanbod toeneemt, ‘zakt’ uw woning in het resultatenoverzicht. Met een Toppositie notering staat uw woning 30 dagen prominent bovenaan de pagina. € 160,-

360 º foto’s op funda.nl € 125,- p.j.
Videovertoning op funda.nl € 125,- p.j.

Extra open Huis
Wellicht wilt u later nog eens deelnemen aan de Open Huis dagen? JLG zorgt voor brochures, promocards, intekenlijst en promotie op de website (optioneel: advertentie in Het Parool).
Kosten per deelname: GRATIS

Transparante Prijsvorming
Via MVA.nl kunnen we uw woning transparant per opbod verkopen. Kopers kunnen dan gedurende tot een bepaalde deadline online bieden, waarbij een transparante prijsvorming ontstaat. Deze wijze is het alternatief op de veel gebruikte methode van gesloten biedingen, die voor veel populaire woningen wordt gebruikt.  Meer informatie? https://www.biedopdezewoning.nu/#/handleiding

Adverteren in dag-/week-/maandbladen
In veel gevallen bereikt u de doelgroep beter door te adverteren in bladen voor de betreffende doelgroep (starters, gezinnen, of juist stellen zonder kinderen). Profiteer hierbij van het vaak véél voordeliger makelaarstarief.