Skip to content

Stel je vraag via WhatsApp

WhatsApp openen

Huis kopen en verhuren in Amsterdam

Slim investeren in residentieel vastgoed

Een woning kopen om te verhuren

Een woning kopen als belegging (Buy To Let) is al jarenlang een populaire manier om een goed rendement uit uw vermogen te halen. Inmiddels heeft de politiek maatregelen afgekondigd om deze manier van beleggen minder aantrekkelijk te maken, onder andere door de belasting op huurinkomsten te verhogen.

Het kopen van een tweede huis voor verhuur is een serieuze investering en vereist zorgvuldige overwegingen. Hier zijn enkele aandachtspunten om in gedachten te houden:

  1. Financiële planning: Voordat u een tweede huis koopt, is het belangrijk om uw financiën grondig te evalueren. Overweeg de aankoopprijs van het huis, de kosten voor onderhoud en eventuele renovaties, belastingen, verzekeringen en mogelijke financiële lasten als het pand niet constant verhuurd wordt. Voorbeeld hiervan is een hogere overdrachtsbelasting (10,4%). Echter, met de aanhoudende lage marktrente en de toenemende vraag naar woonruimte kan het nog steeds interessant zijn uw vermogen in residentieel vastgoed te investeren.
  2. Locatie: Kies een locatie die aantrekkelijk is voor potentiële huurders. Overweeg factoren zoals nabijheid van voorzieningen, openbaar vervoer en werkgelegenheid. Check of er toestemming is van de VVE om te mogen verhuren.
  3. Huurmarktanalyse: Onderzoek de huurmarkt in het gebied waar u van plan bent te kopen. Analyseer de vraag naar huurwoningen, huurprijzen, bezettingsgraden en trends op de lange termijn. Dit zal u helpen om realistische verwachtingen te hebben over de huurinkomsten en de levensvatbaarheid van uw investering.
  4. Juridische en fiscale overwegingen: Informeer uzelf over de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot huurwoningen, belastingen en verhuurregels. Zorg ervoor dat u volledig op de hoogte bent van uw rechten en verplichtingen als verhuurder om juridische problemen te voorkomen. U kunt hierbij denken aan; aanpassingen in het Woningwaarderingsstelsel en de 4 jaar zelfbewoningsplicht/opkoopbescherming voor woningen met een WOZ waarde onder de 641.000 euro. Bij nieuwbouw is het vaak helemaal niet toegestaan om te verhuren.
  5. Onderhoud en beheer: Overweeg hoe u het pand gaat onderhouden en beheren, vooral als u niet in de buurt woont. U kunt ervoor kiezen om JLG Real Estate in te huren om het pand te onderhouden, huurders te screenen, de huur te innen, indexeringen door te voeren en andere eventuele problemen aan te pakken.
  6. Risicobeheer: Wees bewust van de risico’s die gepaard gaan met het verhuren van onroerend goed, zoals leegstand, schade aan het pand, onbetrouwbare huurders en veranderende marktomstandigheden. Zorg ervoor dat u een plan hebt om deze risico’s te beheren en uw investering te beschermen.

Specialisten in zowel huur- als koopmarkt

Waar en wat moet ik kopen? Wat zijn de mogelijkheden voor een optimale huurprijs, wat zijn de beperkingen en risico’s en wat zijn de te verwachten rendementen? Met onze specialistische kennis van zowel de huurmarkt als de koopmarkt zijn wij in staat u precies dat advies te geven dat u zoekt. We geven inzicht in marktontwikkelingen en mogelijkheden door analyses, kennis en vooral veel ervaring.

*Contact opnemen over verhuur

"*" geeft vereiste velden aan