Skip to content

Expat verhuur Amsterdam

Tevreden verhuurders

geven ons een 9.5

Huis in Amsterdam verhuren aan expats?

Heeft u een gemeubileerde of gestoffeerde woning die u tijdelijk of voor lange tijd wil verhuren? Dan leent uw woning zich perfect voor de verhuur aan een expat. JLG Real Estate is een doorgewinterde ervaringsdeskundige in de verhuur aan expats. Met ruim 20 jaar ervaring op de Amsterdamse vastgoedmarkt zijn we een van de grootste verhuur-makelaars in de regio en verhuren we bijna 90% van ons aanbod aan expats. We hebben een database met gescreende kandidaten en hebben duurzame relaties opgebouwd met relocaters, die expats helpen om hun weg te vinden in Nederland. Tevens hebben we veel bedrijven in ons netwerk waar expats werkzaam zijn. Hierdoor vinden wij altijd de perfecte huurder voor u!

icon-check-border
Geen langlopende huurcontracten
Expats huren vaak tijdelijk en blijven niet voor onbepaalde tijd in Nederland.
icon-check-border
Gemeubileerd verhuren
Omdat expats hier tijdelijk verblijven zoeken zij vaak een gemeubileerde woning.
icon-check-border
80% van onze huurders zijn expats
Ons netwerk bestaat meer dan 5.500 internationale bedrijven en relocators.

Tijdelijk uw huis verhuren in Amsterdam

Expats worden vaak door hun werkgever naar Nederland gestuurd wanneer hun expertise benodigd is. Omdat expats zich niet vestigen in Nederland maar hier voor een bepaalde periode verblijven zoeken zij vaak een gemeubileerde huurwoning, liefst van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan een gunstige locatie en voorzien van moderne apparatuur. Wanneer u uw woning slechts tijdelijk wil verhuren of niet meteen een huurcontract voor onbepaalde tijd aan wil gaan, is een expat de ideale kandidaat voor uw woning.

Huis verhuren aan expats

Verhuren aan expats in Amsterdam biedt unieke kansen voor u als woningeigenaar. Amsterdam trekt een divers internationaal publiek aan, op zoek naar comfortabele en strategisch gelegen woningen voor henzelf of voor hun gezin. Het liefst in de buurt van de plek waar ze werken.

Of u nu een appartement, studio of volledige woning heeft, het optimaliseren van het huis voor verhuur aan expats kan interessant zijn voor uw rendement. Voor het optimaliseren van woningen is het goed om te kijken naar zaken die expats waardevol vinden, zoals flexibele huurvoorwaarden, gemeubileerde opties en toegang tot lokale voorzieningen en openbaar vervoer. Door uw woning zoveel mogelijk in te richten op de behoeften en verwachtingen van expats, kunt u uw woning verhuren voor een markt comforme prijs aan nette huurders.

Uw woning optimaliseren voor de verhuur aan expats

icon-check-border
Meubels en inrichting

Zorg voor een volledig gemeubileerde woning, inclusief moderne en comfortabele meubels. Expats nemen vaak alleen hun persoonlijke bezittingen mee en waarderen een ’turn key’ woning.

icon-check-border
Stabiele internetverbinding

Expats werken geregeld vanuit huis of hebben regelmatig contact met het thuisfront. Een snelle en betrouwbare internetverbinding is hierbij essentieel.

icon-check-border
Flexibele huurvoorwaarden

Bied flexibele huurvoorwaarden aan die passen bij de tijdelijke contracten van expats. Korte tot middellange huurperioden zijn aantrekkelijk voor zowel expats als voor u.

icon-check-border
Onderhoud en beheer

Zorg voor een duidelijk plan voor onderhoud en beheer van de woning. Overweeg woningbeheer om snel een oplossing te bieden bij problemen.

icon-check-border
Taal en cultuur

Expats zijn nieuw en komen uit een ander land met een andere cultuur. Help ze op weg met een (Engelse) gids met info over de woning, details over de buurt, lokale gebruiken en nuttige contacten.

icon-check-border
Extra services

Overweeg het aanbieden van extra service, zoals schoonmaak of boodschappen bezorgen. Zo hoeft de expat dit niet uit te zoeken.

icon-check-border
Besteed aandacht aan de inrichting

Om de expat thuis te laten voelen kun je overwegen om wat persoonlijke accenten toe te voegen aan de woning. Denk aan degelijk keukengerei of planten.

Kom in contact met onze gescreende huurders

Met een database van compleet gescreende woningzoekenden en een uitgebreid internationaal netwerk vinden we in mum van tijd uw ideale huurder.

JLG Real Estate, dé specialist in verhuur aan expats

Wij vinden de perfecte expat voor uw huis dankzij onze database met volledig gescreende kandidaten en ons internationale netwerk van relocaters en bedrijven waar expats werkzaam zijn.

Voordelen van verhuur aan expats

 • Betrouwbare huurders

  Expats worden beschouwd als betrouwbaar omdat ze meestal werken voor gerenommeerde bedrijven of internationale organisaties. Meestal hebben expats een stabiel inkomen en kunnen tijdig hun huur betalen.

 • Hoogopgeleide professionals

  Veel expats zijn hoogopgeleide professionals die voor werk naar Amsterdam verhuizen. Ze staan erom bekend nette huurders te zijn die met goede zorg met uw spullen omgaan.

 • Tijdelijke huurcontracten

  Expats zijn vaak voor een bepaalde periode in Amsterdam en zoeken daarom naar flexibele oplossingen waardoor een vast huurcontract vaak niet nodig is.

 • Mogelijkheid tot hogere huurprijzen

  Vanwege de tijdelijke aard van hun verblijf hebben expats vaak behoefte aan gemeubileerde, goed uitgeruste woningen. Dankzij hun verdiensten zijn zij bereid om hiervoor een bovengemiddelde huurprijs te betalen.

Onze tarieven

Een woning verhuren heeft nogal wat voeten in de aarde. Onze taak is u zo goed mogelijk bij te staan. In alle stappen. Daarom is onze werkwijze altijd kraakhelder. Ook als het gaat om onze tarieven. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Wat verwachten we van u?

Voordat we voor u aan de slag kunnen, dienen we een schriftelijke opdracht te ontvangen. Deze is eenvoudig in te vullen op onze website. U dient zich te legitimeren en u dient daadwerkelijk bevoegd te zijn om een huurovereenkomst aan te gaan. Of we uw woning binnen de huidige wet- en regelgeving kunnen verhuren, wordt eerst onderzocht.

Zorgeloos verhuren dankzij uitstekende begeleiding

icon-chart
1. De juiste prijs en verhuurstrategie

Maak gebruik van onze kennis, expertise en ervaring voor de verhuur van uw woning. Samen stellen we een strategie op om de woning op uw voorwaarden én zo snel mogelijk te verhuren. Tijdens het volledige traject kunt u rekenen op onze begeleiding en staan we voor u klaar om vragen te beantwoorden en twijfels te bespreken.

icon-notice
2. De ideale huurder vinden

We organiseren bezichtigingen, informeren potentiële huurders en maken uiteindelijk een selectie van de meest geschikte kandidaten. We verhuren voornamelijk aan expats en hoger opgeleiden. De beste kandidaat wordt gescreend op identiteit, inkomen en referenties.

icon-shield
3. De huurovereenkomst opstellen

We stellen een duidelijke huurovereenkomst op, volledig afgestemd op uw situatie en gebaseerd op uw wensen. Ondertekening vindt efficiënt plaats via een digitale handtekening via SignRequest. Dit scheelt iedereen tijd en papierwerk.

icon-key
4. Ondersteuning tijdens de overdracht

We begeleiden u in iedere stap. Bij het moment van de sleuteloverdracht stellen we een uitgebreid digitaal foto-inspectierapport op. Hierin staan zaken als de staat van de woning, meterstanden en inventaris vermeld. Dit geeft rust en duidelijkheid.

icon-apartment
5. Het beheer van de verhuur

Wanneer u kiest voor JLG Premium Beheer heeft u als verhuurder geen omkijken naar uw woning en uw huurder. Wij verzorgen de incasso van de huurtermijnen, zien toe op correct gebruik van de woning en bieden technische ondersteuning. Tevens doen we elke 6 maanden een tussentijdse inspectie.

Veelgestelde vragen over de verhuur aan expats

*Contact opnemen over verhuur

"*" geeft vereiste velden aan