Skip to content

Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is een gemeente en een polder in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het is vernoemd naar het meer dat ooit op deze locatie lag, maar in de 19e eeuw is drooggelegd om ruimte te maken voor landbouw en stedelijke ontwikkeling. Haarlemmermeer staat bekend om zijn diversiteit aan dorpen, steden, en groene ruimtes. Hier zijn een paar kenmerken en redenen waarom mensen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het wonen in Haarlemmermeer:

 1. Centrale ligging: Haarlemmermeer ligt gunstig ten opzichte van grote steden zoals Amsterdam, Haarlem, en Leiden. Dit maakt het een aantrekkelijke locatie voor mensen die in deze steden werken, maar liever buiten de stad willen wonen.
 2. Voorzieningen: De gemeente biedt een breed scala aan voorzieningen, zoals winkelcentra, scholen, sportfaciliteiten, parken en recreatiegebieden. Dit maakt het een comfortabele plek om te wonen voor gezinnen en mensen van alle leeftijden.
 3. Woonmogelijkheden: Haarlemmermeer heeft een divers aanbod aan woningen, variërend van appartementen tot vrijstaande huizen. Of je nu op zoek bent naar een rustige woonwijk, een historisch dorpscentrum of een moderne nieuwbouwwijk, er zijn veel opties beschikbaar.
 4. Groene ruimtes: Ondanks de verstedelijking heeft Haarlemmermeer nog steeds veel groene ruimtes en parken. Dit biedt bewoners de mogelijkheid om te genieten van de natuur, te wandelen, te fietsen en te ontspannen in de buitenlucht.
 5. Internationale gemeenschap: Door de aanwezigheid van de luchthaven Schiphol en internationale bedrijven, heeft Haarlemmermeer een diverse en multiculturele gemeenschap. Dit zorgt voor een levendige sfeer en biedt mogelijkheden voor culturele uitwisseling.

De gemeente Haarlemmermeer omvat verschillende dorpen, steden, industriegebieden, en groene ruimtes. Hieronder vind je een overzicht van enkele belangrijke plaatsen en gebieden binnen de gemeente Haarlemmermeer:

 1. Hoofddorp: Dit is de grootste plaats in Haarlemmermeer en fungeert als het administratieve centrum van de gemeente. Hoofddorp heeft een gevarieerd aanbod aan voorzieningen, waaronder winkels, restaurants, theaters, en recreatiegebieden.
 2. Nieuw-Vennep: Dit is een ander belangrijk dorp in Haarlemmermeer, gelegen ten zuiden van Hoofddorp. Nieuw-Vennep heeft een eigen dorpscentrum met winkels, scholen, en sportfaciliteiten.
 3. Schiphol: Het internationale vliegveld Schiphol bevindt zich gedeeltelijk binnen de gemeente Haarlemmermeer. Het is een van de grootste luchthavens van Europa en een belangrijk knooppunt voor luchtverkeer.
 4. Schiphol-Rijk: Dit is een zakelijk park gelegen in de buurt van de luchthaven Schiphol. Het huisvest veel internationale bedrijven en technologiebedrijven.
 5. Schiphol-Oost: Dit is een ander bedrijventerrein rond de luchthaven Schiphol, waar veel logistieke en transportbedrijven zijn gevestigd.
 6. Badhoevedorp: Dit dorp ligt ten westen van Amsterdam en maakt ook deel uit van de gemeente Haarlemmermeer. Het heeft een dorpskern met diverse voorzieningen.
 7. Cruquius: Dit dorp is vooral bekend vanwege het Historisch Museum Haarlemmermeer, gevestigd in een voormalige stoomgemaal.
 8. Zwanenburg: Dit dorp ligt in het noordwesten van Haarlemmermeer, dicht bij Halfweg. Het heeft een treinstation en biedt goede verbindingen met Amsterdam en Haarlem.

Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste plaatsen en gebieden binnen de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente omvat ook verschillende andere kleine dorpen, wijken en groene gebieden.

Wie wonen er in Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer wonen mensen van diverse achtergronden, leeftijden en beroepen. De gemeente trekt een gevarieerde bevolking aan vanwege verschillende redenen, waaronder de nabijheid van grote steden, de aanwezigheid van belangrijke zakelijke en industriële gebieden zoals Schiphol en diverse voorzieningen en woonmogelijkheden. Hier is een overzicht van de typen mensen die in Haarlemmermeer kunnen wonen:

 1. Gezinnen: Haarlemmermeer heeft diverse woonwijken die aantrekkelijk zijn voor gezinnen vanwege de goede voorzieningen, scholen en groene ruimtes.
 2. Professionals: Veel mensen die in de buurt van Schiphol werken, zoals luchtvaartmedewerkers, zakenreizigers en personeel van internationale bedrijven, kunnen ervoor kiezen om in Haarlemmermeer te wonen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de luchthaven.
 3. Studenten: Met verschillende onderwijsinstellingen in de regio, zoals de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam, kunnen studenten ervoor kiezen om in Haarlemmermeer te wonen vanwege de betaalbare huisvestingsmogelijkheden en goede verbindingen met het openbaar vervoer.
 4. Expats: Door de internationale bedrijven en het vliegveld Schiphol trekt Haarlemmermeer een aanzienlijk aantal expats aan, die op zoek zijn naar woningen dicht bij hun werkplek en met goede internationale verbindingen.
 5. Ouderen: Voor ouderen biedt Haarlemmermeer verschillende woonmogelijkheden, waaronder seniorenwoningen en verzorgingshuizen, evenals diverse voorzieningen voor ouderen.
 6. Cultuur en diversiteit: Haarlemmermeer heeft een diverse bevolking met mensen van verschillende etnische achtergronden en nationaliteiten. Deze diversiteit draagt bij aan de culturele rijkdom van de gemeente.

Woning kopen Haarlemmermeer

 1. Ligging en bereikbaarheid: Haarlemmermeer heeft een gunstige ligging in de Randstad, met goede verbindingen naar grote steden zoals Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag. Dit maakt het aantrekkelijk voor mensen die in een van deze steden werken, maar liever buiten de stad willen wonen.
 2. Voorzieningen: De gemeente biedt een breed scala aan voorzieningen, zoals winkelcentra, scholen, sportfaciliteiten, parken en recreatiegebieden. Dit maakt Haarlemmermeer een aantrekkelijke plek om te wonen voor gezinnen en mensen van alle leeftijden.
 3. Diversiteit aan woningen: Haarlemmermeer heeft een divers aanbod aan woningen, variërend van appartementen tot vrijstaande huizen. Of je nu op zoek bent naar een rustige woonwijk, een historisch dorpscentrum of een moderne nieuwbouwwijk, er zijn veel opties beschikbaar.
 4. Internationale gemeenschap: Door de nabijheid van de luchthaven Schiphol en internationale bedrijven, heeft Haarlemmermeer een diverse en multiculturele gemeenschap. Dit zorgt voor een levendige sfeer en biedt mogelijkheden voor culturele uitwisseling.
 5. Waardevastheid: Vastgoed in Haarlemmermeer kan een goede investering zijn vanwege de waardevastheid. De vraag naar woningen in de buurt van grote steden blijft hoog, wat gunstig kan zijn voor de waarde van onroerend goed op de lange termijn.
 6. Leefomgeving: Haarlemmermeer staat bekend om zijn groene ruimtes en parken, wat bijdraagt aan een aangename leefomgeving. Mensen kunnen genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en picknicken in de omgeving.

Woning verhuren Haarlemmermeer

Het verhuren van een woning in Haarlemmermeer kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn:

 1. Extra inkomen: Het verhuren van een woning kan een extra bron van inkomsten opleveren voor huiseigenaren. Dit kan vooral gunstig zijn als je een extra woning hebt of als je voor langere tijd buiten de stad verblijft.
 2. Waardevastheid van onroerend goed: Onroerend goed in Haarlemmermeer kan waardevast zijn vanwege de vraag naar huurwoningen in de regio. Dit kan resulteren in een stabiele bron van inkomsten op de lange termijn.
 3. Flexibiliteit: Het verhuren van een woning biedt flexibiliteit voor huiseigenaren die op korte termijn niet in staat zijn om hun woning te verkopen, maar toch geld willen verdienen aan hun vastgoed.
 4. Toerisme en zakenreizen: Haarlemmermeer ligt in de buurt van de luchthaven Schiphol en trekt daardoor zowel toeristen als zakenreizigers aan. Dit biedt mogelijkheden voor het verhuren van accommodaties aan bezoekers die op zoek zijn naar een tijdelijk verblijf.
 5. Expats en internationale bedrijven: Door de nabijheid van internationale bedrijven en de luchthaven Schiphol is er vaak vraag naar huurwoningen van expats en buitenlandse werknemers. Het verhuren aan deze doelgroep kan een stabiele inkomstenstroom opleveren.
 6. Lage leegstand: Door de vraag naar huurwoningen in de regio is de leegstand over het algemeen laag, wat betekent dat je woning waarschijnlijk snel een huurder zal vinden.
 7. Beleggingsmogelijkheid: Voor investeerders kan het verhuren van woningen in Haarlemmermeer een aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid zijn vanwege de potentiële waardestijging van het onroerend goed en het rendement op de investering.

Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van lokale wet- en regelgeving met betrekking tot woningverhuur, evenals mogelijke verplichtingen en risico’s die gepaard gaan met het verhuren van een woning. Het is aan te raden om advies in te winnen bij een vastgoedprofessional of juridisch adviseur voordat je besluit om je woning te verhuren.

JLG staat u uiteraard graag te woord!