Skip to content

Makelaar Bos en Lommer

Bos en Lommer

Tot aan het moment dat stadsdelen werden ingesteld in Amsterdam was de naam Bos en Lommer verbonden aan een wijk in Amsterdam West. Bos en Lommer dankt haar naam aan een boerenhofstede die werd gesloopt in 1940 gesloopte boerenhofstede.Op deze plaats bevindt zich nu het Bos en Lommerplein.

Bos en Lommer wordt beschouwd als de voorloper van de Westelijke Tuinsteden. In de jaren 20 en 30 werden nabij de uit het begin van de 20e eeuw daterende Admiraal de Ruijterweg woningen in de traditionele gesloten bouwblokken gebouwd. Aan het eind van de jaren 30 werd er in de wijk Landlust geëxperimenteerd met strokenbouw. Dit was de eerste uiting van de open bebouwingswijze. In de jaren 40 werd er verder aan gebouwd. Het westelijke deel kwam na de Tweede Wereldoorlog tot stand, dit deel wordt tegenwoordig de Kolenkitbuurt genoemd. Deze wijk is eind jaren 50 volgebouwd.

In Bos en Lommer zijn de straten vernoemd naar familie van Willem de Zwijger, zeehelden, zeeslagen en historische boeken en toneelstukken. De wijk bestaat voornamelijk uit middel hoge bouw (maximaal vier etages), met hier en daar laagbouw. Alleen rond het Bos en Lommerplein is hoogbouw te vinden.

De wijk wordt aan de de zuidzijde begrensd door de Jan van Galenstraat en aan de noordzijde door de Haarlemmerweg. De begrenzing aan de oostzijde wordt gevormd door het terrein van de Centrale Markthallen, de westelijke begrenzing vormt de Ringspoorbaan. De Einsteinweg, onderdeel van de Ringweg A10, doorsnijdt de wijk. Bos en Lommer telt één park, het Erasmuspark, aangelegd in de jaren 60 en in de jaren 90 na een grote opknapbeurt definitief ingericht.

Opvallende gebouwen in Bos en Lommer zijn de Pniëlkerk, ook bekend als het Theelichtje, de Opstandingkerk, beter bekend als de Kolenkit en het GAK-gebouw, ook bekend als het Aquarium.

De tramlijnen 7, 12 en 14 rijden door Bos en Lommer. Er is één metrostation: aan de Bos en Lommerweg/De Vlugtlaan.

Met de instelling van de stadsdelen werd Bos Lommer in 1990 een apart stadsdeel.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

  • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.