Skip to content

Makelaar Amsterdam Nieuw West

De Kolenkitbuurt

Nieuw-West is een gloednieuw stadsdeel van de gemeente Amsterdam in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het stadsdeel werd als deelgemeente ingesteld in 2010 en is een samenvoeging van de vroegere stadsdelen Geuzenveld/Slotermeer, Slotervaart en Osdorp.

Nieuw-West is het gedeelte in het westen van Amsterdam dat na de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd. Sinds 1990 omvatte dit gebied de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart en Osdorp en een stukje van Bos en Lommer, het gedeelte ten westen van de Ringweg A10 (de ‘Kolenkitbuurt’).

Sloterplas

In het midden van het gebied ligt de Sloterplas, die gegraven werd voor de zandwinning ten behoeve van de ophoging van de omliggende tuinsteden. Ook de Nieuwe Meer werd tot een diepte van circa 30 meter uitgegraven voor deze zandwinning. De Sloterplas met het omliggende Sloterpark vormen het hart van de Westelijke Tuinsteden.

Oostoever, Nieuw Sloten en De Aker

De basis hiervoor werd gelegd in het Algemeen Uitbreidingsplan uit 1935. De wijken zijn gebouwd volgens de open bebouwingswijze, met veel groen tussen de bebouwing. De Westelijke Tuinsteden werden in de jaren vijftig en zestig van de 20e eeuw gebouwd. In de jaren negentig kwamen nog enkele nieuwe uitbreidingen tot stand in Nieuw-West: de wijken Oostoever, Nieuw Sloten en De Aker. In het grootste en meeste groene stadsdeel van Amsterdam met 135.000 inwoners zijn er activiteiten genoeg en de diversiteit word steeds groter.

Amsterdam Nieuw West barst inmiddels van de leuke tenten waar je gezellig kunt borrelen met vrienden of een hapje eten. Het leuke aan Nieuw West is dat het lekker multi-culti is met een laid-back attitude. Je kunt er de dag beginnen met een morning run in Het Rembrandtpark, ’s middags een drankje in de zon op een van de terassen op het Mercatorplein, dan nog even een van de winkeltjes in op de Jan Evertsenstraat.

Shoppen doe je in Amsterdam Oud West in de gezellige Jan Pieter Heijestraat en in De Baarsjes op de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

  • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.