Skip to content

Makelaar Westerpark

Het Westerpark is een park in Amsterdam West, ten westen van de Haarlemmerpoort en ten noorden van de Haarlemmertrekvaart. Voordien lag hier tot 1878 het station Willemspoort van waar de treinen van Amsterdam naar Haarlem vertrokken.

 

Ten westen van het park lag de in 1883 gebouwde Westergasfabriek. Het aan het park gelegen vroegere hoofdkantoor werd in 1990 stadsdeelkantoor van de aan weerszijden van het park gelegen Spaarndammerbuurt en Staatsliedenbuurt. Naar het park werd het stadsdeel Westerpark genoemd.

Inmiddels is het Westergasfabriekterrein na een renovatie als parkgebied toegevoegd aan het Westerpark. De historische gebouwen zijn gerenoveerd en worden gebruikt door creatieve en culturele ondernemers. Een deel van de ruimtes wordt verhuurd voor tijdelijke evenementen zoals feesten, festivals, productpresentaties, theater of tentoonstellingen.

Westerpark

Reeds in 1866 was het terrein van de Westergasfabriek aangewezen als parkgebied. Het oude Westerpark grenst aan het cultuurpark en werd aangelegd in een prachtige Engelse landschapsstijl. De paden slingeren zich om kleine bosschages, waardoor de wandeling een verrassend karakter krijgt. Het oude Westerpark past daardoor in de traditie van negentiende eeuwse parkarchitectuur, zoals ook het Vondelpark in Amsterdam Oud Zuid.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

  • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.