Skip to content

Makelaar in de Jordaan

Wonen in de Jordaan

Rembrandt van Rhijn en Johnny Jordaan
Hoeveel mensen weten dat de schilder Rembrandt van Rijn zijn laatste jaren in armoede heeft doorbracht in de Jordaan? Wist u dat Jan Klaasssen en Katrijn in de Jordaan woonden en dus echt hebben bestaan? Ook Johannes Hendricus van Musscher, beter bekend als Johnny Jordaan wordt op 7 februari 1924 geboren in de Jordaan op de hoek van de Lijnbaansgracht en Rozengracht.

Het veel bezongen stadsdeel

De Jordaan is een geweldig stukje Amsterdam. Als er een stadsdeel veel bezongen is in Nederland dan is dat de Jordaan. Vroeger woonden hier de minder bedeelden en de Jordaan was toen een uitgesproken armoedige wijk met een reputatie van zuiplappen en vechtersbazen. Tegenwoordig is de Jordaan een favoriete wijk voor jonge ondernemers, expats, studenten en artiesten. Stappen in de Jordaan is geweldig leuk. Doe vooral de Noordermarkt eens aan of Café Nol op de Westerstraat. Restaurants heeft de Jordaan in overvloed. Kortom de Jordaan heeft iets te bieden voor iedereen.

Waar komt de naam vandaan?

Waar komt toch die naam Jordaan vandaan. Veel mensen denken dat het een verbastering is van het Franse woord voor tuin: Jardin. In de 17e eeuw verwelkomde de Jordaan veel Franse immigranten die de wijk Jardin noemde naar de vele in de Jordaan die zijn vernoemd naar bloemen zoals bijvoorbeeld de Rozengracht, Leliegracht of de Tuinstraat.

Ook zijn er mensen die zeggen dat de naam afkomstig is van de rivier de Jordaan. De historicus Kannegieter verklaart echter dat het kleine Franse riviertje de Jordanne in de Auverge verantwoordelijk is voor de naam de Jordaan. Dit riviertje was erg vervuild net zoals de grachten van Amsterdam destijds.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

  • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.