Skip to content

Makelaar Amsterdam Zuid Oost

Amsterdam Zuidoost

Amsterdam-Zuidoost is een stadsdeel van de gemeente Amsterdam in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het stadsdeel Zuidoost werd ingesteld in 1987.

Zuidoost grenst niet aan de rest van de gemeente Amsterdam, maar wordt hiervan gescheiden door de gemeenten Ouder-Amstel (in het bijzonder het dorp Duivendrecht) en Diemen. Oorspronkelijk maakte het gebied deel uit van de landbouwgemeente Weesperkarspel. Toen in de jaren zestig werd besloten hier een nieuwe stad te bouwen, werd Weesperkarspel door de gemeente Amsterdam bijgestaan. Vervolgens werd het gebied op 1 augustus 1966 door Amsterdam geannexeerd. Voorafgaand aan de annexatie was afgesproken dat na 12 jaar (in 1978) dit gebied zou worden samengevoegd met de gemeente Ouder-Amstel. Die zag dat echter niet zitten en zodoende bleef het bij de gemeente Amsterdam horen. Het is daarmee het enige stadsdeel dat geen grenzen deelt met de rest van Amsterdam. De oudste wijk in het stadsdeel is de Bijlmermeer.

Zuidoost heeft zich ontpopt tot een karakteristieke en veelzijdige leefomgeving binnen de Amsterdamse stadsgrenzen. Dit groene stadsdeel heeft een uitstekende ligging tussen het Groene Hart, het IJmeer en het bruisende stadscentrum en geniet van een uitmuntende bereikbaarheid.

Amsterdam Zuidoost is een levendige en diverse buurt met een mix van culturele, commerciële en residentiële voorzieningen.

Wonen in Amsterdam Zuidoost?

Op zoek naar een woning in Amsterdam Zuidoost of juist advies nodig voor het verkopen- of verhuren van uw woning in Amsterdam Zuidoost? Wij denken graag met u mee! Via onderstaand formulier kunt u eenvoudig contact opnemen voor een vrijblijvende kennismaking.

Wonen in Amsterdam Zuidoost

Zuidoost Amsterdam is voornamelijk geschikt voor jonge gezinnen, werkende professionals en studenten die op zoek zijn naar betaalbare huisvesting in de buurt van de stad. Voor expats kan de buurt minder aantrekkelijk zijn vanwege het gebrek aan internationale gemeenschappen en voorzieningen, tenzij ze specifiek op zoek zijn naar een meer authentieke Amsterdamse ervaring.

 1. Diversiteit en multiculturalisme: Amsterdam Zuidoost is altijd een zeer diverse wijk geweest, met een grote populatie van verschillende etnische en culturele achtergronden. Het gebied staat bekend om zijn levendige multiculturele gemeenschap, met een rijkdom aan culturele evenementen, winkels en restaurants.
 2. Economische ontwikkeling: In de afgelopen decennia heeft Amsterdam Zuidoost zich ontwikkeld tot een belangrijk zakelijk en commercieel centrum, met tal van bedrijven, kantoren en winkelcentra, waaronder de Amsterdam ArenA, de Johan Cruijff ArenA, en de Amsterdamse Poort.

Type woningen in Amsterdam Zuidoost

Er zijn voornamelijk appartementen en rijtjeshuizen te vinden. Deze woningen bieden een mix van betaalbare opties voor verschillende soorten huishoudens, van alleenstaanden tot gezinnen.

Hoe groen is Amsterdam Zuidoost?

Amsterdam Zuidoost heeft verschillende parken en groene ruimtes waar bewoners en bezoekers kunnen genieten van de natuur, ontspannen en recreëren. Enkele van de bekendste parken in Amsterdam Zuidoost zijn:

 1. Nelson Mandelapark: Voorheen bekend als Bijlmerpark, is het Nelson Mandelapark een centraal gelegen park in Amsterdam Zuidoost. Het park biedt groene open ruimtes, speeltuinen, sportfaciliteiten, en is een populaire plek voor picknicks en evenementen.
 2. Gaasperpark: Gaasperpark is een groot park gelegen in het zuidoostelijke deel van Amsterdam Zuidoost. Het park omvat een meer, wandelpaden, fietspaden, ligweiden, en een strandje. Het is een ideale plek voor outdooractiviteiten zoals wandelen, fietsen, vissen en zonnebaden.
 3. Natuurpark De Bijlmerweide: Dit natuurpark ligt tussen de wijken Bijlmermeer en Diemen-Zuid. Het is een groene oase met weilanden, waterpartijen, en wandelpaden. Het park biedt een toevluchtsoord voor flora en fauna en is ideaal voor rustige wandelingen en vogelspotten.
 4. Bijlmerweide: Bijlmerweide is een groen gebied in het noorden van Amsterdam Zuidoost, vlakbij het AMC ziekenhuis. Het park biedt grasvelden, speeltoestellen, en ruimte voor recreatie en sportactiviteiten.
 5. Recreatiegebied Diemerpark: Hoewel Diemerpark zich voornamelijk in het stadsdeel Amsterdam-Oost bevindt, strekt het zich uit tot aan de grens met Amsterdam Zuidoost. Dit uitgestrekte park omvat bossen, weilanden, waterpartijen, en sportfaciliteiten, en is ideaal voor diverse buitenactiviteiten.

Deze parken bieden inwoners van Amsterdam Zuidoost en bezoekers de mogelijkheid om te genieten van groene ruimtes, frisse lucht en diverse recreatiemogelijkheden in het hart van de stad.

icon-check-border
Veel groen
Amsterdam Zuidoost kent veel bekende parken.
icon-check-border
Evenementen
Regelmatig evenementen en voetbalwedstrijden in de Arena's.
icon-check-border
Commercieel centrum
Zuidoost is hét commerciële centrum van Amsterdam.

Faciliteiten Amsterdam Zuidoost

Welke faciliteiten heeft Amsterdam Zuidoost?

Amsterdam Zuidoost biedt een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen om aan de behoeften van de lokale gemeenschap en bezoekers te voldoen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten in Amsterdam Zuidoost zijn:
 1. Winkelcentra: Amsterdam Zuidoost heeft meerdere winkelcentra, waaronder de Amsterdamse Poort, Arena Boulevard (met winkels in de Arena en Villa Arena) en winkelcentrum Amsterdamse Poort. Deze winkelcentra bieden een verscheidenheid aan winkels, restaurants, supermarkten en andere diensten.
 2. Sportfaciliteiten: Het gebied beschikt over verschillende sportfaciliteiten, waaronder sportcomplexen, fitnesscentra, zwembaden en sportvelden. De Amsterdam ArenA en de Johan Cruijff ArenA bieden ook mogelijkheden voor sportevenementen en -activiteiten.
 3. Onderwijsinstellingen: Amsterdam Zuidoost heeft diverse basis- en middelbare scholen, evenals vestigingen van hogescholen en andere onderwijsinstellingen. Voorbeelden hiervan zijn het ROC van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam (faculteit tandheelkunde).
 4. Gezondheidszorg: Het gebied heeft meerdere gezondheidscentra, huisartsenpraktijken, tandartspraktijken en het Academisch Medisch Centrum (AMC), een groot ziekenhuis en medisch onderzoekscentrum.
 5. Cultuur en entertainment: Amsterdam Zuidoost biedt een scala aan culturele en entertainmentfaciliteiten, waaronder theaters, bioscopen, concertzalen, en kunstgalerijen. Voorbeelden hiervan zijn AFAS Live (voorheen de Heineken Music Hall), Pathé Arena en het Bijlmer Parktheater.
 6. Openbaar vervoer: Het gebied is goed verbonden met het openbaar vervoer, met treinstations (Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Holendrecht), metrostations (Bijlmer ArenA, Ganzenhoef, Kraaiennest), buslijnen en tramlijnen die gemakkelijke toegang bieden tot de rest van Amsterdam en daarbuiten.
 7. Bedrijventerreinen en kantoren: Amsterdam Zuidoost heeft verschillende bedrijventerreinen en kantoorparken, waaronder het Amstel Business Park en het ArenAPoort-gebied, waar veel bedrijven en organisaties zijn gevestigd.

Kortom, Amsterdam Zuidoost biedt een uitgebreid scala aan faciliteiten en voorzieningen die bijdragen aan het welzijn, de levenskwaliteit en het gemak van de lokale gemeenschap en bezoekers.

Meer over Amsterdam Zuid

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

 • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.