Skip to content

Makelaar Amsterdam Zuid Oost

Amsterdam-Zuidoost is een stadsdeel van de gemeente Amsterdam in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het stadsdeel Zuidoost werd ingesteld in 1987.

Zuidoost grenst niet aan de rest van de gemeente Amsterdam, maar wordt hiervan gescheiden door de gemeenten Ouder-Amstel (in het bijzonder het dorp Duivendrecht) en Diemen. Oorspronkelijk maakte het gebied deel uit van de landbouwgemeente Weesperkarspel. Toen in de jaren zestig werd besloten hier een nieuwe stad te bouwen, werd Weesperkarspel door de gemeente Amsterdam bijgestaan. Vervolgens werd het gebied op 1 augustus 1966 door Amsterdam geannexeerd. Voorafgaand aan de annexatie was afgesproken dat na 12 jaar (in 1978) dit gebied zou worden samengevoegd met de gemeente Ouder-Amstel. Die zag dat echter niet zitten en zodoende bleef het bij de gemeente Amsterdam horen. Het is daarmee het enige stadsdeel dat geen grenzen deelt met de rest van Amsterdam. De oudste wijk in het stadsdeel is de Bijlmermeer.

Zuidoost heeft zich ontpopt tot een karakteristieke en veelzijdige leefomgeving binnen de Amsterdamse stadsgrenzen. Dit groene stadsdeel heeft een uitstekende ligging tussen het Groene Hart, het IJmeer en het bruisende stadscentrum en geniet van een uitmuntende bereikbaarheid.

Amsterdam Zuidoost heeft zijn 80.000 bewoners dan ook een hoop te bieden op het gebied van wonen, werken en recreatie. Naast de ruime aanwezigheid van stedelijke voorzieningen is Amsterdam Zuidoost ook dé hotspot voor muziek en entertainment in Nederland. Zo herbergt dit stadsdeel onder andere de Ziggo Dome, de Amsterdam ArenA, de megastores van de ArenA Boulevard en tal van sportfaciliteiten.

Amsterdam Zuidoost groeit dan ook steeds verder uit tot een populaire woonlocatie met een sterke balans tussen wonen, werken, winkelen, sporten en entertainment.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

  • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.