Skip to content

Makelaar in De Pijp

De Pijp

De authentieke buurt De Pijp

De Pijp is een Amsterdamse wijk en een voormalig stadsdeel van Amsterdam, nu onderdeel van stadsdeel Zuid. Van oorsprong is de Pijp een van de goedkoopste woonwijken van Amsterdam waar voornamelijk middenstanders, arbeiders en kantoorpersoneel woonden. De wijk werd gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw om in het nijpende tekort aan woningen te voorzien. Amsterdam zou er heel anders uit hebben gezien als de originele plannen zouden zijn doorgevoerd. Hier was in eerste instantie namelijk het centraal station van Amsterdam gepland met daarbij onder andere een luxe villawijk.

Albert Cuyp Markt

Inmiddels is de Pijp een bruisend gebied en dat heeft alles te maken met de mensen die er wonen. De diverse mix van trotse bewoners maakt de Pijp tot een levendige wijk. Allen zijn trots om hier te wonen, en dat dit steeds meer in gepaste stijl gebeurt blijkt wel uit het groeiend aantal hoger opgeleiden dat hier intrekt.

Van oorsprong wonen hier veel (gast)arbeiders, Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Antilliaanse immigranten en studenten. Maar door recentelijke restauraties en vrijgeven van woningen aan de kopersmarkt is de de wijk erg in trek bij jonge welgestelden. Een verbindende factor in deze wijk is de dagelijkse Albert Cuypmarkt waar veel bewoners inkopen doen en een praatje maken met de buurtbewoners en kooplui. Maar er wordt ook volop van het leven genoten in de vele cafeetjes die de Pijp rijk is. Met name de Eerste van de Helst straat is een ontmoetingsplek die populair is voor een praatje met buurtbewoners. Wil je even ontsnappen aan de stadse drukte dan wandel je zo het vredige Sarphatipark in.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

  • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.