Skip to content

Makelaar Buitenveldert en Zuidas

Buitenveldert Amsterdam

Buitenveldert werd gebouwd als een zuidelijke Tuinstad binnen Amsterdam. De eerste woningen werden in 1958 in gebruik genomen. In 1987 werd Buitenveldert een apart stadsdeel. De andere wijk van Zuider Amstel is sinds 1998 de Rivierenbuurt.

Waar komt de naam Buitenveldert vandaan?

Buitenveldert ontleent haar naam aan de Binnendijkse Buitenveldertse Polder, tussen de rivier de Amstel aan de oostzijde en met aan de westzijde de Amstelveenseweg. Aan de noordzijde wordt Buitenveldert begrensd door de A10 en de Zuid as. Aan de zuidzijde wordt Buitenveldert begrensd door de Kalfjeslaan in Amstelveen.

Zuidas

De Zuidas, ook wel bekend als de Amsterdamse Zuidas, is een belangrijk zakelijk district en een gebied van stedelijke ontwikkeling in Amsterdam-Zuid. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de Zuidas:

 1. Zakelijk district: De Zuidas is een belangrijk zakelijk centrum van Amsterdam en is de thuisbasis van tal van nationale en internationale bedrijven, financiële instellingen, advocatenkantoren en andere organisaties. Het is een van de meest prestigieuze zakelijke locaties in Nederland.
 2. Kantoorruimte: De Zuidas biedt een grote hoeveelheid kantoorruimte, variërend van moderne hoogbouw tot gerenoveerde historische gebouwen. Veel grote bedrijven en multinationals hebben hier hun hoofdkantoor gevestigd vanwege de uitstekende voorzieningen en de strategische ligging.
 3. Openbaar vervoer: De Zuidas is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met het treinstation Amsterdam Zuid als belangrijk knooppunt. Hier komen treinen, metro’s, trams en bussen samen, waardoor het gemakkelijk is om naar andere delen van Amsterdam en daarbuiten te reizen.
 4. Wonen: Naast kantoren biedt de Zuidas ook ruimte voor woningen. Er zijn verschillende wooncomplexen en appartementen gebouwd, waardoor het mogelijk is om in de directe omgeving van het zakendistrict te wonen.
 5. Voorzieningen: De Zuidas biedt een scala aan voorzieningen, waaronder restaurants, cafés, winkels, sportscholen en groene ruimtes. Het gebied heeft ook verschillende culturele instellingen, zoals het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, die in de buurt liggen.
 6. Duurzaamheid: De Zuidas streeft naar duurzaamheid en groene initiatieven, met onder andere groene gebouwen, energiezuinige voorzieningen en groene openbare ruimtes.

Kortom, de Zuidas is een dynamisch en modern zakelijk district dat een belangrijke rol speelt in de economie en het stedelijke leven van Amsterdam. Met zijn mix van bedrijven, voorzieningen en woningen biedt het een aantrekkelijke omgeving voor zowel werken als wonen.

Ook wonen op de Zuidas?

Op zoek naar een huur- of koopwoning in Buitenveldert aan de Zuidas? We denken graag met u mee! Neem via onderstaand formulier contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wonen in Buitenveldert

Park in Buitenveldert Amsterdam

Faciliteiten en voorzieningen Buitenveldert

Buitenveldert bestaat uit een mengeling van laag, middel, en hoogbouw en was halverwege de seventies volgebouwd. In Buitenveldert zijn straten vernoemd naar Nederlandse provincies, nuitenplaatsen en namen van kastelen. Het Amstelpark ligt aan de oostzijde aan de Amstel waar de Floriade in 1972 werd gehouden.

Het Gijsbrecht van Aemstelpark, genoemd naar Gijsbrecht van Aemstel, ligt door Buitenveldert in een lange strook van Oost naar West. Aan de westzijde van Buitenveldert ligt het Amsterdamse Bos met de mooie Bosbaan. Een smalle strook van het Amsterdamse Bos, naast De Nieuwe Meer behoort ook bij Buitenveldert. In de wijk bevindt zich de Vrije Universiteit Amsterdam en het ziekenhuis dat bij de universiteit hoort. Er is een middelbare school en er zijn verschillende basisscholen, waaronder de Buitenveldertse Montessorischool.

In de wijk Buitenveldert woont ook een aanzienlijk grote Joodse gemeenschap, met synagoges, winkels, scholen, eetgelegenheden en andere voorzieningen. Het grootste en belangrijkste winkelcentrum van Buitenveldert is het Gelderlandplein. Aan de Zuidas vindt u ook luxe huur/koopappartementen en penthouses. Aan de Amstel bij de Kalfjeslaan staat de Riekermolen met een standbeeld van Rembrandt van Rijn.

Vervoer en ligging Buitenveldert

Buitenveldert, heeft verschillende vervoersmogelijkheden om zich te verplaatsen, zowel binnen de wijk als naar andere delen van Amsterdam en daarbuiten. Enkele belangrijke vervoersopties zijn:

 1. Openbaar vervoer: Buitenveldert wordt bediend door verschillende tram- en buslijnen die reizen naar verschillende delen van Amsterdam en omliggende gebieden. Tramlijn 5 en verschillende buslijnen, zoals lijn 62 en 65, zijn belangrijke verbindingen voor de wijk.
 2. Metro: De metrolijn 51 (Amstelveen Westwijk – Amsterdam Centraal Station) loopt door Buitenveldert en biedt directe verbindingen naar het centrum van Amsterdam en andere delen van de stad.
 3. Auto: Buitenveldert is goed bereikbaar met de auto. Het ligt vlakbij de ringweg A10, die de belangrijkste snelweg van Amsterdam vormt. Dit maakt het gemakkelijk om met de auto naar andere delen van de stad of naar omliggende steden te reizen. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de wijk, zowel op straat als in parkeergarages.
 4. Fiets: Buitenveldert is een fietsvriendelijke wijk met goed ontwikkelde fietspaden en fietsvoorzieningen. Veel inwoners gebruiken de fiets als hun belangrijkste vervoersmiddel om zich binnen de wijk en naar andere delen van Amsterdam te verplaatsen.
 5. Voetgangers: Buitenveldert heeft ook verschillende wandelpaden en voetgangerszones, waardoor het gemakkelijk is om te voet door de wijk te navigeren en van de voorzieningen te genieten.

Over het algemeen biedt Buitenveldert een goede bereikbaarheid en diverse vervoersmogelijkheden, waardoor bewoners en bezoekers gemakkelijk kunnen reizen en zich verplaatsen binnen en buiten de wijk.

icon-check-border
Duurzaam
In Buitenveldert zijn veel groene initiatieven.
icon-check-border
Modern
De Zuidas is een modern en dynamisch district.
icon-check-border
Zakelijk karakter
De Zuidas is het financiële hart van Amsterdam.
Buitenveldert in Amsterdam met uitzicht over het kanaal.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

 • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.