Skip to content

Makelaar Buitenveldert en Zuidas

Buitenveldert is een van de wijken in stadsdeel Zuider Amstel in Amsterdam.

Buitenveldert werd gebouwd als een zuidelijke Tuinstad binnen Amsterdam. De eerste woningen werden in 1958 in gebruik genomen. In 1987 werd Buitenveldert een apart stadsdeel. De andere wijk van Zuider Amstel is sinds 1998 de Rivierenbuurt.

De naam Buitenveldert

Buitenveldert ontleent haar naam aan de Binnendijkse Buitenveldertse Polder, tussen de rivier de Amstel aan de oostzijde en met aan de westzijde de Amstelveenseweg. Aan de noordzijde wordt Buitenveldert begrensd door de A10 en de Zuid as. Aan de zuidzijde wordt Buitenveldert begrensd door de Kalfjeslaan in Amstelveen.

Indeling en voorzieningen

Indeling en voorzieningen van Buitenveldert

Buitenveldert bestaat uit een mengeling van laag, middel, en hoogbouw en was halverwege de seventies volgebouwd. In Buitenveldert zijn straten vernoemd naar Nederlandse provincies, nuitenplaatsen en namen van kastelen. Het Amstelpark ligt aan de oostzijde aan de Amstel waar de Floriade in 1972 werd gehouden.

Het Gijsbrecht van Aemstelpark, genoemd naar Gijsbrecht van Aemstel, ligt door Buitenveldert in een lange strook van Oost naar West. Aan de westzijde van Buitenveldert ligt het Amsterdamse Bos met de mooie Bosbaan. Een smalle strook van het Amsterdamse Bos, naast De Nieuwe Meer behoort ook bij Buitenveldert. In de wijk bevindt zich de Vrije Universiteit Amsterdam en het ziekenhuis dat bij de universiteit hoort. Er is een middelbare school en er zijn verschillende basisscholen, waaronder de Buitenveldertse Montessorischool.

In de wijk Buitenveldert woont ook een aanzienlijk grote Joodse gemeenschap, met synagoges, winkels, scholen, eetgelegenheden en andere voorzieningen. Het grootste en belangrijkste winkelcentrum van Buitenveldert is het Gelderlandplein. Aan de Zuidas vindt u ook luxe huurappartementen en penthouses in het New Amsterdam gebouw in Amsterdam. Aan de Amstel bij de Kalfjeslaan staat de Riekermolen met een standbeeld van Rembrandt van Rijn.

Verkeer en vervoer

Sinds 1990 rijdt tramlijn 5 samen met de sneltramlijn 51 als onderdeel van de Amstelveenlijn over de Buitenveldertselaan tussen Amstelveen en station Zuid. Sinds 2003 is ook het VU Medisch Centrum per tram te bereiken, toen werd tramlijn 16 daarheen verlengd. Sinds 2006 is tramlijn 24 er ook bij gekomen. Het stadsdeel is goed bereikbaar via de Ringweg A10. Een deel van Buitenveldert ligt onder de aanvliegroute van de Buitenveldertbaan en ondervindt hierdoor soms geluidsoverlast van luchthaven Schiphol. Uw makelaar Buitenveldert is JLG Real Estate

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

  • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.