Skip to content

Makelaar in IJburg

Wonen in IJburg

IJburg is een kersverse stadswijk, deels in aanbouw, in stadsdeel Oost. Het eiland bestaat uit zes eilanden: Steigereiland, Haveneiland West en Oost en de Rieteilanden, waarop circa 18.000 woningen worden gebouwd voor zo’n 45.000 inwoners.

IJburg is een rustige en groene buurt waar de eerste Amsterdammers zich pas enkele jaren geleden hebben gevestigd. Het is ook een van die zeldzame plekken in Amsterdam waar nog een grote diversiteit aan nieuwbouwwoningen is te vinden in een aantrekkelijke leefomgeving met veel ruimte, licht en water op nog geen 20 minuten van het centrum.

Het Theo van Gogh park

In het Theo van Gogh Park kun je helemaal tot rust komen, en het stadsstrand Blijburg is met name in de zomer een populair plekje. Naast dat je in de gezellige strandtentjes kunt eten, vinden hier ook verschillende events plaats. Hoewel vele Amsterdammers liever verblijven in het bruisende centrum of nabije buurten, openen ook hier steeds meer kroegjes, eetcafés, restaurants en leuke kleine winkels om je te vermaken. De meeste Amsterdammers vindt je overigens wel één keer per jaar op het Magneetfestival, dat jaarlijks plaatsvindt op het nabije Zeeburgereiland.

Aangezien IJburg uit verschillende eilanden bestaat, zijn er veel bruggen gebouwd om de wijken met elkaar te verbinden. De grootste brug is de Enneüs Heermabrug, genoemd naar een politicus uit de vorige eeuw. De brug is ontworpen door de Engelse architect Nicolas Grimshaw en bestaat uit twee bogen van elk 75 meter lang. Aan deze bogen dankt de brug zijn bijnaam; hij wordt wel de Cup IJ of de Beha genoemd.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

  • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.