Skip to content

Hulp bij vinden huurwoning

Het vinden van een huurwoning  kan een uitdagende taak zijn vanwege de hoge vraag en het beperkte aanbod. Hieronder delen we graag een aantal tips om een huurwoning in omgeving Amsterdam te vinden. Door deze stappen te volgen en geduldig te blijven, vergroot u uw kansen om een geschikte huurwoning in Amsterdam te vinden.

Mocht het u zelf niet lukken om een huurwoning te vinden, dan kan JLG u uiteraard helpen. Wanneer u gebruik maakt van onze Aanhuur Service nemen wij dit hele traject uit handen.

Blijf op de hoogte van het nieuwste aanbod

Op zoek naar een huurwoning en voldoet ons aanbod niet aan uw wensen? Hieronder schrijft u zich in om automatisch op de hoogte te blijven van alle nieuwe woningen uit ons aanbod.

Tips voor een huurwoning in Amsterdam

icon-shield
Bepaal uw budget en wensen

Voordat u begint met zoeken, bepaal hoeveel u bereid bent uit te geven aan huur. Dit zal u helpen bij het verfijnen van uw zoekopdracht. Let op de meeste verhuurders vragen een inkomenseis van minstens 3x de huurprijs. Is de huurprijs die u in gedachten heeft realistisch of bent u bereid wat compromissen te doen?

icon-shield
Gebruik online platforms

Er zijn verschillende online platforms die huurwoningen aanbieden, de meest betrouwbare zijn Funda, Pararius en Huurwoningen. Deze websites stellen u in staat om te filteren op prijs, locatie, grootte en andere criteria die voor u belangrijk zijn. Tegen een klein bedrag kunt u een profiel aanmaken waardoor u als eerste het nieuwe huuraanbod ontvangt.

icon-shield
Presenteer uzelf meteen goed

Wilt u reageren op een woning die online geadverteerd wordt, vergeet dan niet meteen uzelf even voor te stellen. De makelaar/verhuurder krijgt waarschijnlijk heel veel reacties en kan zo makkelijk filteren, zo maakt u meer kans om uitgenodigd te worden voor een bezichtiging. Zet in uw motivatie de datum dat u opzoek bent naar een woning, eventueel met wie, waar u werkt en wat uw gezamenlijk inkomen bedraagt.

icon-shield
Overweeg sociale media

Sluit u aan bij Facebook-groepen voor huisvesting in Amsterdam of andere sociale media-platforms waar huurwoningen worden aangeboden. Soms posten mensen rechtstreeks advertenties voor beschikbare woningen in deze groepen. Pas wel op, hier zitten een hoop malafide mensen tussen.

icon-shield
Wees flexibel en proactief

Wees bereid om compromissen te sluiten, vooral als u op zoek bent naar een betaalbare woning in de omgeving van Amsterdam. Flexibiliteit met betrekking tot locatie, grootte en voorzieningen kan u helpen om sneller een huurwoning te vinden. Dat u actief aan het zoeken bent naar een huurwoning, is ondertussen wel duidelijk. Maar vergeet u ook niet proactief op te blijven stellen. Dat betekent niet alleen reacties geven op advertenties, maar ook snel te reageren op berichten/uitnodigingen van verhuurders en makelaars.

icon-shield
Wees voorbereid

Zodra u een geschikte woning heeft gevonden, wees dan voorbereid om snel te handelen. Huurwoningen in Amsterdam worden vaak snel verhuurd, dus zorg ervoor dat je alle benodigde documenten (zoals inkomensbewijzen, identiteitsbewijs en eventuele referenties) bij de hand hebt.

icon-shield
Let op oplichting

Wees voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, vooral als het gaat om huurwoningen in Amsterdam. Wees alert op mogelijke oplichting en controleer altijd de legitimiteit van de verhuurder en de woning voordat je een overeenkomst sluit.

Inschrijfformulier JLG Aanhuur Service

  • Persoonlijke details

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Wensen

  • MM slash DD slash JJJJ