Skip to content

Makelaar Haarlem

Haarlem is een van de oudste steden van Nederland en heeft nog een authentiek monumentaal centrum met een prachtig plein en een prachtige kerk De Sint Bavo. Haarlem is gelegen aan de rivier het Spaarne. Winkelen in Haarlem is een genot met prachtige winkelstraten en leuke horeca gelegenheden.

een prachtig uitgaansgebied

De straatjes rondom de kerk zijn onlangs opgeknapt en autovrij gemaakt en is ontpopt tot een prachtig uitgaansgebied. Het oude centrum van Haarlem herbergt vele oude straatjes en monumenten. Alles ligt op loopafstand, van de cafés op de Grote Markt tot de hofjes nabij de Houtstraat. Er valt veel te beleven in het het centrum en als je van muziek houdt kan je niet om Haarlem heen. Jaarlijks zijn er verschillende muziekfestivals die absoluut de moeite waard zijn. Het is goed winkelen in Haarlem. Dankzij de verschillende winkeltjes, leuke restaurantjes, cafeétjes en warenhuizen is Haarlem voor de zoveelste keer gekozen tot de ‘beste winkelstad van Nederland’

Bekende festivals in Haarlem zijn:

Bevrijdingspop
Haarlem Culinair
Haarlem Jazz

Afstand tot Amsterdam

Haarlem ligt ten Westen van Amsterdam op ongeveer 15 minuten met de trein. Met de auto duurt het vaak ietsje langer en dan vooral rond het spitsuur. Buiten de spits kost het maximaal 20 minuten met de auto om in Amsterdam centrum te komen.

Haarlem aan zee
Fantastisch aan Haarlem is dat het zo dicht aan de kust ligt! In 20 minuten fietst u vanuit Haarlem naar Bloemendaal en Zandvoort aan zee. Met de fiets ontwijkt u op de warmste dagen van het jaar met gemak het drukke verkeer dat vanuit de rest van Nederland afreist naar de populairste badplaats van Nederland. In de duinen haalt u ze allemaal in.

Gemeente Haarlem
De gemeente Haarlem grenst aan de gemeenten Haarlemmermeer, Heemstede, Bloemendaal, Velsen en Haarlemmerliede en Spaarnwoude en telt 147.020 inwoners (1 januari 2007, bron: CBS). Het is sinds 1853 de zetel van het rooms-katholieke Bisdom Haarlem.