Skip to content

Makelaar Grachtengordel Amsterdam

De Grachtengordel van Amsterdam is één van de bekendste en meest bezochte plek van Amsterdam. De grachten staan in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en liggen als vier cirkels achter elkaar.

De vier hoofdgrachten zijn de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Singel en de Herengracht. Alle grachten met de bruggen en huizen vormen de Grachtengordel. Aan de grachten staan veelal smalle hoge huizen met lange diepe tuinen. Hoe Breder het huis hoe rijker de bewoners waren. De ruimte aan de grachten was immers kostbaar. De grachten werden gebruikt voor het vervoer van diverse spullen door de stad om ze op te slaan in de pakhuizen.

De Gouden Eeuw

De meeste huizen aan de grachtengordel zijn gebouwd in de Gouden Eeuw of in de 18e eeuw. De diversiteit in de panden is groot wat voor een schilderachtig effect zorgt. De grachten zijn ook met enige tussen pose van elkaar aangelegd. Amsterdam, dat een enorme groei doormaakte, had de ruimte en huizen met de grachten hard nodig.

Sinds de Gouden Eeuw waren de Amsterdamse Heren-, Keizers- en Prinsengracht bij uitstek het domein van de culturele elite. Maar de grachtengordel is veel meer dan een toeristische trekpleister. De navel van cultureel Nederland zit boordevol unieke hotspots waar je het ultieme Amsterdam-gevoel lopend, fietsend en of varend helemaal meemaakt.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

  • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.