Skip to content

Makelaar Amsterdam Zuid

Een samenvoeging van de vroegere stadsdelen Oud-Zuid en Zuideramstel.

Amsterdam Zuid is een van de meest gewilde buurten om te wonen – het zit boordevol cultuur en culinaire hoogstandjes, indrukwekkende herenhuizen, chique boetieks en een aantal van de beste musea ter wereld.

Amsterdam-Zuid is een samenvoeging van de vroegere stadsdelen Oud-Zuid en Zuideramstel. De zuidelijke stadsuitbreidingen begon in het laatste kwart van de 19e eeuw, met de bouw van De Pijp, en de omgeving van het Rijksmuseum (Museumkwartier) en de Willemsparkbuurt. Dit gebied werd ook wel aangeduid als Oud-Zuid.

Tussen 1920 en 1940 kwamen nieuwe stadsuitbreidingen op het grondgebied van de vroegere gemeente Nieuwer Amstel tot stand. Dit zijn onder andere de Nieuwe Pijp, de Diamantbuurt en Plan Zuid: Rivierenbuurt, omgeving Beethovenstraat en de Stadionbuurt. Dit gebied werd ook wel aangeduid als Nieuw-Zuid.

Oud én Nieuw Zuid zijn een van Amsterdams mooiste en rijkste buurten, die ruim een eeuw geleden, volgend op de bouw van het Rijksmuseum, ontwikkeld werden als culturele loper van de stad – bovenop wat eerst een moerassige polder was. Inmiddels sieren ook het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum het zo toepasselijk geheten Museumplein.

Het Concertgebouw en het Vondelpark

Je vindt hier ook het Koninklijk Concertgebouw, Vondelpark en kunt er naar hartenlust shoppen bij luxe modehuizen zoals Chanel en Prada in de P.C. Hooftstraat. Aan het eind van de Rivierenbuurt zijn langs de Amstel ook veel groenstroken voor handen waar volop gerecreëerd kan worden.

Naast al deze rustige delen in Amsterdam-Zuid ligt het hippe en drukkere deel de Pijp, wat vooral veel jongeren, studenten en kunstenaars aantrekt. In de gemoedelijke buurt de Pijp is de Albert Cuypmarkt centraal gelegen en zijn er veel cafés, restaurants en winkels te vinden.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Indien u graag zelf contact met ons opneemt bel dan gerust naar +31 20 33 000 31 (Maandag tot Vrijdag 9u-17.30)

  • Check Met uw telefoonnummer kunnen we nog sneller contact met u opnemen.