Skip to content

Makelaar Amsterdam Noord

Amsterdam Noord is een stadsdeel van de Nederlandse gemeente Amsterdam. Het stadsdeel telde in juni 2005 bijna 90.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 63,76 km². Samen met Osdorp, was Amsterdam Noord in 1981 een van de twee eerste autonome stadsdelen van gemeente Amsterdam.

Amsterdam Noord wordt van de rest van de stad gescheiden door het IJ. Tot 1957 waren de beide delen van de stad alleen per veerpont verbonden. Vanaf 1897 verzorgden de Gemeenteveren de overtocht. De belangrijkste verbinding van Amsterdam Noord met de oever is de Tolhuispont. In 1957 werd de Schellingwouderbrug geopend en in 1966 kwam de eerste tunnel, de Coentunnel, gereed en in 1968 de IJtunnel. In 1990 werd de Zeeburgertunnel geopend onderdeel van de datzelfde jaar geopende Ringweg Noord, onderdeel van de A10.

Sinds 2002 wordt er gebouwd aan de metrotunnel van de Noord Zuidlijn, die Amsterdam Noord als het goed is eindelijk in 2013 via het Centraal Station met de rest van Amsterdam zal verbinden.

Wanneer u naar de achterkant van het Centraal Station loopt komt u op de hoek van het IJ kanaal. Er bevinden zich hier 18 pieren met een groot aantal aan feestboten zoals Cruiseschepen richting de Rijn of het IJsselmeer en de vleugelboot naar IJmuiden. Er varen meerdere boten heen en weer tussen het Centraal Station en Amsterdam Noord, deze zijn bovendien gratis.

Deze boten bieden u een prachtige rondvaart door Amsterdam. Trips hierop hebben zoveel aan populariteit gewonnen dat het aantal boten en routes is verdubbeld. Een verandering die zich verder zal uitbreiden wanneer het aanbod aan huizen in het gebied van de oude haven groeit. Bovendien gaat een van de boten rechtstreeks naar de Buiksloterweg.

Neemt u de veerboot oostwaarts richting het IJplein dan bent u al vlakbij in de buurt van het prachtig aan het water gelegen café-restaurant Wilhelmina-Dok. Op beide boten is ook het vervoer van fietsen mogelijk. Wanneer u op het water zit zult u, uw ogen uitkijken naar alle kanaalboten, gewone of plezier jachten en misschien wel een klassiek oorlogsschip. Vergeet daarbij niet naar het hoofdkantoor van Shell Nederland te kijken waarbij de ramen met hun gouden gloed oplichten in de zon.

Het moderne Amsterdam noord is een rustig en afgelegen gebied van Amsterdam. Het biedt u de mogelijkheid om rustig een kopje koffie te drinken bij het café van het tolhuis of een mooie wandeling langs het Noord-Holland kanaal. Sinds de komst van de vele veerpont bent u zo weer in het drukke centrum.

Boten die de langere routes bevaren zijn niet gratis maar bieden een prachtig uitzicht op de nieuwe ontwikkelingen in de oude haven!

Wij hebben nog een mooie Restaurant tip voor u in Amsterdam Noord:

Hotel De Goudfazant.
Aambeeldstraat 10 H
1021 KB Amsterdam Noord
Telefoon: 020 – 63 65 170

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag t/m zondag van 18 tot 01 uur